En aquest apartat del nostre portal volem donar-vos a conèixer històries reals de personatges històrics que tingueren relació entre Catalunya i Mèxic, així com articles d'historiadors professionals al respecte de la història comuna d'ambdos països. Os animamos a participar de nosotros enviándonos vuestros textos

lunes

La gran aventura de la música catalana en México

Nuestro amigo Cristian Cantón nos informa hoy viernes de la aparición de un reportaje ayer en el diario Crónica, de México, al respecto de las investigaciones de estos últimos años sobre la obra de Nunó el México. Un artículo que Crónica ha dedicado ahora al grupo que forman Cantón, Raquel Tovar y la insigne pianista Silvia Navarrete, que ha recuperado para la posteridad obras de autores como los catalanes Jordà y Nunó, o como Elorduy, que aunque fue mexicano, trabajó como agregado al consulado mexicano en Barcelona, allá por 1889.
L'article recull notícies que ja us vam donar en el seu moment al respecte del famós bagul trobat a casa del nét d'en Nunó, o de la batuta del mestre, com ja van explicar en la presentació del llibre i en l'entrevista que fèiem en el nostre portal als autors. El llibre, que es presentarà si tot va bé a finals de febrer a Barcelona, encara ha de presentar-se a Mèxic on segurament tindrà un èxit important. Entre els projectes de Cantón, Tovar i Navarrete hi ha sorpreses al respecte de'n Nunó i altres compositors que de moment no podem desvetllar, però que us sorprendran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario